A pokol nem egy hely. Pokol nem pusztán a másvilágon lehet. A pokol egy tudatállapot. Olyan korlátozottság, kirekesztettség élmény, amely reménytelenséggel párosul. A pokol az öntudatlanság ill. a materializmus következménye. Bizonyos emberek poklot élnek meg ugyanott, ahol mások mennyországot. Tehát a pokol nem hely függő, nem társadalom függő. Pl. szenvedhet valaki Budapesten ma pokolian egy válástól, attól hogy örökre szétesett a családja. Ugyanakkor Budapesten ma a Mennyországban érezheti magát valaki, akinek épp szerelme megkérte a kezét.

A pokolból való kivezető út a felébredés, a megvilágosodás. (mint a pszichiátriai beteg, aki Napóleonnak képzelte magát, majd meggyógyulva rájött, hogy ez a képzet csak az ő tudatában volt, nem ez a valóság) A felébredés valamely pozitív lelki élmény vagy tudatosodás (az élet tanulmányozása, megértése) hatására történhet. Nem elég ráébredni a valóságra, kitartóan az új életszemlélet szerint kell vezetni életünket. Ez az átlényegülés. Időre van szükség, amíg az összes sejtünk átitatódik az új tudattal. Ha ez megtörtént, akkor már nem kell törekednünk semmire. Elég csak megélni örömmel önmagunkat. Ekkor már nincs lelki vagy testi fájdalom, ekkor már nincs betegség, képességvesztés, öregedés. Azonban van kiteljesedés, kreativitás, életöröm, egészség, tehetség, fiatalság.

Szerző: megvilágosodott nő  2012.11.11. 18:16 2 komment

Címkék: egészség pokol materializmus megvilágosodás fiatalság átlényegülés tudatosodás tudatállapot öntudatlanság Szabó Judit soiritiszta

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr484901882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voldi 2012.12.31. 06:56:09

Újra Szia!

Nem tudom, ez mennyire igaz, hogy nincs öregedés, és egészség van.

A megvilágosodottak is meghalnak, nem túl hosszú életet hátrahagyva.. és öregszenek is. Lásd osho.. aki még cukorbetegséggel is küszködött és allergiái voltak. Vagy talán őt nem tekinted annak?

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2012.12.31. 15:52:04

@Voldi: Szia! Osho munkásságát csak felszínesen ismerem, róla nem tudok hitelesen nyilatkozni. De azt tudom, hogy minden generációval másabb lények, más energiákkal, más vágyakkal, más lelkülettel, más tudással születnek a Földre, mint korábban. Az élet soha nem ismétli önmagát. Ugyanabba a folyóba kétszer nem lehet lépni - egy magyar mondás szerint. Lehet, hogy Osho életében az volt a csúcs, amit emberként el lehetett érni... Ma már indigó gyerekek sőt kristálygyerekek élnek a Földön, egész más adottságokkal, lehetőségekkel. Ma már nem csak a megvilágosodás (vagyis a bölcsesség) valósítható meg, hanem az átlényegülés is. Egy megvilágosodott nem ragaszkodik ehhez a testhez, ehhez a dimenzióhoz, nem akar feltétlenül itt élni hosszan. Ezért nem biztos, hogy fiatal akar maradni. Én szeretek itt a Földön élni, nekem ez egy hatalmas kaland, kihívás, élmény. Vagyis nekem célom, hogy a lényem legkülső, látható megjelenése (a testem) is jól használható, ép és egészséges legyen, egységben a lelkemmel, szellememmel. Sőt! A testem tökéletes eszköz arra, hogy tudatom olyan részeivel egységben legyek, amelyek nem a fizikai síkról valók. Az ép test olyan, mint egy jó számítógép. Szolgálja, segíti a programozót. A tudat változását követi a test változása.
süti beállítások módosítása