Hé, apák! Amikor lányotokat nevelitek, ne önmagatokat akarjátok megvalósítani!
A nő feladata nem a küzdés, a verseny. Ne neveljetek lányaitokból bokszbajnokot, üzletvezetőt, miniszterelnököt!

A lányt másképp kell nevelni, mint a fiút. A lány akkor lesz boldog, akkor teljesedik ki, ha kapcsolódhat valakihez. Ő nem úttörésre teremtetett, hanem elfogadásra, befogadására, toleranciára, szeretetre. Ő szépségekben, gyönyörökben, művészetekben, emberi kapcsolatokban teljesedjen ki! Tanuljon meg minél magasabbra jutni a gondtalanságban és gyönyörben! - Akkor lesz miből erőt merítenie a férfinak küzdelmeihez.

A férfi olyan, mint Lady Gaga: önmaga szokatlanságát elfogadva, megszeretve, változtassa egyéniséggé magát, kovácsoljon előnyt sajátos adottságaiból! 

A nő inkább hasonlít Catherine Zeta-Jones-ra (Zorró álarca). Szépséggel, szelídséggel, toleranciával, szeretettel felvértezett, ugyanakkor öntudatos és szándékaiban állhatatos.

Következő

 

Szerző: megvilágosodott nő  2011.08.25. 11:19 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr143179306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andi02 2011.10.03. 11:11:14

Szia Kriszti,

szerettelek volna hívni,de a telefonom elromlott,és pont a Te számod nincs a sim kártyán.Légyszí add meg újra.
Kétségbe vagyok esve a Csibi miatt,mert nem akar ott maradni az oviban,és én meg semmi képpen nem akarom megerőszakolni.Mi erről a véleményed?

Gallovics Andi

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2011.10.06. 18:59:19

@Andi02:
Nem azt kell kezelni, hogy Csibi nem akar az oviban maradni, hanem azt, hogy kétségbe estél, kibillentél a lelki egyensúlyodból. Alapvetően nem a helyzetet kell kezelni, hanem önmagunkat ilyenkor (sporttal, zuhannyal, szeretkezéssel)! Szerezd vissza derűs optimizmusod, vagyis a hited, hogy semmi baja nem lesz a gyermeknek! Ne állj ellen az élet dolgainak! Ha oviba kell járnia, akkor vidd oviba! Ne feszülj bele a dolgokba! Lazán vedd az életet! Hidd, bízz benne hogy javára válik az óvoda! Meg fogja érezni a Te bizakodásod és bízni fog. A Te hited, isteni kinyilatkoztatás értékű gyermeked számára.
Ráadásul nem tudhatod, mi vár rá az oviban. Talán az első szerelem, az alkalmazkodás megtanulása, stb. Ne a gyerek reakciója hasson rád, Te befolyásold gyermeked nyugodt hozzáállásoddal! Esetleg, ha párod nyugodtabb, vigye ő a gyereket eleinte oviba! Jó lesz minden, bárhogy is lesz, nincs ok aggodalomra. Tudom, Te is így gondolod a dolgokat, amikor nem vagy ennyire érzelmileg érintett. :) Ölellek!
Tel: 20/9936-877
süti beállítások módosítása