Az emberi lét lényege, hogy az ember szorong. Legalább is idős korára mindenképp. Ebből a szorongásból kell kilépnie. Úgy kell elképzelni, mint egy félig telt tartályt. A tartályban a folyadék lötyög, rázva a tartályt. Ha leürítjük a folyadékot, akkor nincs ami rázkódjon, megnyugszik. És ha feltöltjük a tartályt akkor is nyugalomban lesz, nem rázkódik. Időnként mi is leürítjük magunkat pl. szexxel, hogy ne legyen bennünk feszültség. Ideális az lenne, ha feltöltenénk a tartályt nyugalommal, bölcsességgel. léleknemesítő tevékenységgel. Ekkor nem fogyasztjuk, hanem gyarapítjük az életerőnket- fiatalodunk.

Szerző: megvilágosodott nő  2010.08.03. 21:26 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr812196862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libegő · http://366nap2012ben.blog.hu/ 2010.08.06. 21:19:08

Tetszik ez a poszt! Olyan dolgot fogalmaztál meg, amit mindenkinek, minden reggel el kellene olvasnia és eszerint élnie a napját.
Az életerőnk fogyasztásáról és gyarapításáról pedig eszembe jutott egy másik, hasonló dolog is. Valahogy így kellene lennie az evéssel is. Olyan ételeket kellene ennünk, amelyek gyarapítanak és táplálnak, életerőt adnak, megőrzik a fiatalos lendületünket, életkedvünket. Az evést nem úgy kellene felfogni, mint valaminek az elfogyasztását, hanem úgy, mint azt a dolgot, ami az életerőnket gyarapítja.

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2010.08.09. 08:23:05

Egyetértek. Sőt kiterjeszteném az evés felfogásának fontosságát. MINDENT úgy kellene felfognunk, hogy az épülésünket szolgálja. Ugyanis a felfogásunk, a hozzáállásunk, a dologról alkotott véleményünk, határozza meg a dologgal kapcsolatos élményünket. És mivel az élményeink adják az élet minőségét, ezért magát a boldogságot is a dolgokkal kapcsolatos felfogásunk szabja meg.
süti beállítások módosítása