Tudomásul kell venni, hogy a fizikai világban a férfias teremtő energiák hoznak létre nagy teljesítményeket. A legelismertebb emberek, szinte bármilyen területen, férfiak. Legyen az sport, politika, tudomány, vagy éppen olyan nőies dolgok, mint a főzés, divat. A fizikai világ a dualitás világa, a jóé és a rosszé, a férfié és a nőé. Egyik sem teljesedhet ki azonban a másik nélkül.
A férfi energiájának alapja a női szellemi energia. Nem véletlenül mondják, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Ha közösülnek (szerelemben egyesülnek), akkor alkotnak egészet. Akkor tudnak hozzáférni a - dualitáson túli - kifogyhatatlan teremtő energiához, életerőhöz, így lesznek egészségesek. 

A női energiák alapvetően nem fizikaiak, hanem szellemiek. 
A nőiség lényege a kapcsolódás. 
A nő célja nem az önmegvalósítás, hanem a párja és a párkapcsolatuk kiteljesedése.
A nő számára a legnagyobb boldogság, ha feloldódhat a párja iránti szerelemben, odaadásban, rajongásban, csodálatban, gyönyörteli szolgálatban. A nő ekkor érzi magát teljesnek. Ekkor éli meg minden sejtjével hitelesen önmagát. Ekkor érzi, hogy a helyén van az életben. Ekkor tapasztalja az életet gyönyörűnek.
A tehetség, ugyanúgy ahogy a szépség, hajlamosít a tetszeni vágyásra, a megfelelni akarásra. Nem fejlődik ki egészséges mértékű önismeret, öntudat, önbizalom sok tehetséges nőben, mert mindent a külső megítélés fényében értékel. A teremtő erő márpedig bennünk gyökerezik, belőlünk árad kifelé. Nem fordítva. Különben drámába torkollik az életút (Marilyn Monroe, Cserháti Zsuzsa)

Vannak hétköznapi nők, akik tökéletesen megélik nőiségüket.
Pl. Az epreskertben egy fiatal nőtől, aki épp gyümölcsöt szedett, megkérdeztem, hogy édes-e az eper?
Bájosan, boldogan mosolyogva válaszolt : - Ilyen édeset még nem ettem.
Mennyibe kerül? - kérdem.
- Nem tudom, a férjem hozott ki a gyerekekkel.
A fiatal anya nem volt ismert, de gondtalan és boldog volt. Jó kedvében szedett is nekem egy marék epret. Megkóstoltam, nem is volt annyira mézédes. De neki az volt. Teljes volt az élete. Annyira, hogy mindent nagyszerűnek talált. És természetesen áradt belőle az adni vágyás, az öröm megosztásának vágya, vagyis a szeretet.

Zoltán Erika: A nő egyedül nem nő
https://www.youtube.com/watch?v=xRopTN9o0xk

Szerző: megvilágosodott nő  2013.06.09. 11:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr75340408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása