Az igazság mindenki számára más és más.
Tudathalmazok vagyunk. Ahány lény, annyiféle tudat. Nincs 2 egyforma tudat, nincs 2 egyforma lény. Mint ahogy nincs 2 egyforma ujjlenyomat. A tudatunkat tapasztaljuk valóságként. Ez a mi igazságunk.

Az igazságérzetünk annál inkább csorbát szenved, minél inkább különbözünk a körülöttünk lévő tudatoktól. Például kisebbségiek vagyunk, vagy nekünk nincs képzettségünk, vagyonunk, lábunk, látásunk, ill. más a nemi identitásunk, az életmódunk, világnézetünk vagy épp okosabbak, kreatívabbak vagyunk...

Ki tudja igazságát érvényre juttatni?
Az tudja érvényesíteni igazságát az életben, akinek a világképe megingathatatlan. Ő nem hisz dolgokban, hanem bizonyos bennük. (Gandi, Hitler)

Kinek nem dől össze kártyavárként a világa?
Aki őszintébb önmagával. Aki hallgat a lelke mélyéből feltörő vágyakra, még ha azok teljesen más irányt mutatnak is, mint a családunk, barátaink, társadalmunk értékrendje, életmódja.

Ő tudatosabb, éberebb, kevésbé birkaszerű, kevésbé robotikus, vagyis nem szenvedélybeteg.
A változatlan életmód, egy rutinszerű gondolkodási séma is beleragadás. Egyre inkább elaltatja a tudatot. Sok ember - élete végére - egy leépült, átprogramozhatatlan robottá válik, ill. olyan lesz, mint egy szobanövény (egy helyben, a TV előtt megmarad), öntudatlanságba zuhan.
Tehát kerüld a rutint! Tudj meg egyre többet önmagadról, a világ működéséről! Vagyis légy egyre tudatosabb, éberebb! Tegyél szert egyre nagyobb sorsalakító erőre!

Vagy elég a szeretet?
A szeretet, az igazság és az öntudatra ébredés (megvilágosodás) ugyanaz?
Soha ne higgy nekem! :)
Találd meg a Te igazságod! Éld a Te életed!

Szerző: megvilágosodott nő  2013.12.04. 12:18 Szólj hozzá!

Címkék: valóság igazság megvilágosodás tudatosság feltétlen szeretet rutin szenvedélybeteg robotszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr245674718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása