Igyekszel eleget tenni feladataidnak, az iskolai követelményeknek, a szüleid elvárásainak, a vállalat igényeinek, a párod óhajainak, a család-fenntartó szerepnek, stb.

A legfontosabb dolog az évek, évtizedek alatt megkopik: hogy boldog légy! Erről soha ne mondj le! Keresd, kutasd a boldogság titkát! Boldogság alatt nem alkalmankénti élvezetet értek, hanem azt a tartós élményt, hogy jó élni.
Keresd az önmegvalósításban, karrierépítésben, mozgásban, barátokban, stb. De ha nem leled már ezekben a tartós életkedvet, akkor ne add fel! Keress tovább! Ne ragadj bele valami boldogtalan élethelyzetbe! Jogod van a boldogságra. Nem véletlenül él benned ez a kitörölhetetlen igény, hogy boldog akarsz lenni. Ha már nem leled a titkát az ismert dolgokban, keresd az általad ismeretlenben! Ha nem leled a világban, keresd a lelked mélyén, szerelemben, filozófiákban, hitekben, bárhol! De soha ne add fel a keresést! Mert kitartó keresésed eredményre vezet. De ha feladtad, akkor nem maradsz változatlan, jön a fokozatos erőtlenedés, gyengülés, betegségek. Mert a boldogság az élet motorja.

Szerző: megvilágosodott nő  2011.02.24. 14:07 Szólj hozzá!

Címkék: boldogság életfeladat

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr842687462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása