Sokszor kűzd az ember olyan dolgokért, amik valóra válását megtapasztalva csalódottan sóhajt fel: "Anyám, nem ilyen lovat akartam!"

Ilyen a női egyenjogúság is. Mert akkor van-e több joga valakinek, ha többet erőlködik vagy ha többet élvezhet? Nem egyenjogúság, ha nőként úgy küzdesz - oroszlánként - a megélhetésedért,  a karrieredért, a piaci részesedésért, stb. mint a férfi. Az őz sem akkor egyenjogú az oroszlánnal, ha ő is vadászik. Akkor vagy egyenjogú, ha lehetőséged van a saját szerepedben - szépség és odaadás - kibontakozni. Abban viszont kötelességed kiteljesedni, hogy gyönyörködtess. Ebből a gyönyörből és odaadásból meríti erejét a férfi. Ekkor meg fog kűzdeni minden akadállyal, boldogan és büszkén a "csillagokat is lehozza neked az égről". Ez a valódi egyenjogúság. Ha a férfi büszkesége sikerekben, a nő gyönyörűsége pedig odaadásban kiteljesedhet.

Szerző: megvilágosodott nő  2011.06.09. 18:58 2 komment

Címkék: szépség erő emancipáció egyenjogúság odaadás kűzdés

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr752971299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voldi 2011.08.08. 22:23:08

Áh szóval mi dolgozzunk keményen, hogy a nők "odaadják" magukat :o

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2011.08.11. 07:35:58

Azt javaslom inkább a férfiaknak: tevékenykedjenek szenvedélyesen! Nem másért - önmaguk miatt! Ők akkor teljesednek ki, ha új és új dolgokat megoldhatnak, alkothatnak, teremthetnek. Legyen az a robogó szerelése, egy poénos kabaréjelenet megírása, vagy épp egy áruházlánc vezetése... Ez a kiteljesedettség, sugárzó életerő egyrészt végtelenül jó érzést ad nekik, másrészt vonzza a nőket.
süti beállítások módosítása