Hogy mi a szeretet? Ahányan vagyunk annyiféleképpen értelmezzük. Van aki számára áldozat: "Megteszem neked, mert a barátom vagy." Van akinek függőség: "Nem tudok nélküled élni."

A megvilágosodott szeretet maga az életkedv, az egészség. Azért szeretlek, mert szeretet (életkedv) van bennem. Élvezlek téged, magam, a hóesést, a kalandos ügyintézést a hivatalban, élvezem azt a heves indulatot, ami harag formájában tör ki belőlem időnként, élvezem, hogy szándékaim valóra válnak, stb.

A szeretet maga az egészség. A kor előrehaladtával, a máj, a szív, a vese, stb. meggyengülésével egyre kevesebbszer jár át az öröm, az életélvezet, egyre gyakrabban tör elő félelem, düh, majd állandósulhat a szorongás (amely betegségek okozója: Alzheimer kór, pánikbetegség, szenvedélybetegségek,..). Ekkor különösen fontos a bölcsesség: hogy tudatosan fordítsuk figyelmünket a jó érzést adó gondolkodásra, megbocsájtásra, hálára, reményre, szeretetre és hogy az élet értelmét megtaláljuk.

Szerző: megvilágosodott nő  2011.01.26. 12:14 Szólj hozzá!

Címkék: egészség szeretet

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr52615067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása