A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” (Róm 10:17) Nem mindegy milyen eszméket hallgatsz, mert a gondolataid adják a hitrendszered.

A hitrendszered pedig a sorsod. Lásd Teréz Anya életét!

Halála után közzétett naplója szerint élete vezérelve volt Istenszerető életet élni. Hihetetlen szenvedésekkel és áldozatokkal  élte életét, mert abban hitt, amit hallott. Mert a keresztény egyház tanításai szerint a szenvedés szükséges és elkerülhetetlen és csak a halál utáni feltámadás hoz megváltást - ő erre hallgatott, ebben hitt.

Teréz anya tipikus NŐ volt, odaadó, erősen befolyásolható. Igen erősen odaszentelte magát egy eszmének... De egy elképzelt lény felé soha nem lehet olyan odaadó és soha nem teljesedhet ki szeretetben valaki úgy mint egy élő ember felé. Egy olyan eszmének, szentelte magát amit egy patriarchális társadalom szült és amelyben egy életélvezetre született Nő úgy élt, mint ha a pokolban lenne. Bár pokoli élete volt, de legalább élet volt, hittel és ÉLMÉNYekkel.

 

Hogyan alakíthatunk ki pozitív sorsot?

Olyan eszmékre kell irányítani figyelmünket, amik örömteliek, amikre vágyunk, amik teljes lényünket kielégítik. Nem csak a lelkünket, hanem a teljes lényünket - a testünket is. Amiben a nemi szerepünknek megfelelően tökéletesen kiteljesedhetünk itt a Földön. Ez pedig egy nő számára a tökéletes odaadás, a szerelem. Amikor tökéletesen meg tud nyílni,  boldog, ahol kendőzetlenül adhatja önmagát, gondolatait, ösztönszerű késztetéseit, életerejét. Ha a párkapcsolatodban tökéletesen kiteljesedett vagy - ez az a fajta szeretet, ami a Földön megélhető legmélyebb szeretet - ami a tökéletes életkedv, egészség, teremtő erő.

Teréz anya - bár sok embernek nyújtott segítséget - nem élte meg a tökéletes, feltétel nélküli szeretetet. Azt csak szerelemben lehet. És bár milliókon segíthetsz, ha nincs benned ilyen szeretet - nem élsz "Istenben", a teljességben. Mert a mindenható Istent nem vágyni kell, azt szeretni kell feltétel nélkül. Azt nem feltétlenül egy szakállas férfitest formában lehet meglelni. Isten mindenható, tehát mindent áthat. Egy egyszeri hétköznapi nő, aki felhőtlen szeretetben (szerelemben) él, megvalósítja már most, itt  a Földön az Istenben élést.

A férfinak szintén tökéletes lehetőség a kiteljesedésre a párkapcsolat. Egy szerelmes nőre gyakorolt hatásában megélheti hatóereje maximumát. És bár uralkodhat egy császár milliókon, de a Földön megélhető legnagyobb hatalomra, legnagyobb befolyásra szerelemben lehet szert tenni.

 

 

Szerző: megvilágosodott nő  2010.12.04. 15:36 3 komment

Címkék: hit sorsalakítás

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr122492819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eg 2010.12.09. 09:40:29

Az érzelmek boldogítanak, vagy fájnak. A tiszta szeretet soha nem fáj és nem is boldogít; az maga a végtelen, mindent működtető energia, ami erőt ad, főleg, ha megtanulsz önzetlenül szeretetet adni. A tiszta szeretet nem vár cserébe semmit, az „csak” átárad rajtad. A szeretet nem érzelem, az maga a tiszta tudás megnyilvánulása Benned és Általad.
Tudatos emberként fel kell dolgoznod a világ által felkavart érzelmeket és az ellentmondásokat harmóniába hoznod! Amint felismered az Erőt Önmagadban, Te is erős vagy! Te vagy maga az Erő! Az Erő a mindenségből áradó energia Önmagadat tápláló megnyilvánulása. Az Erő a Szeretet maga. Ha erős vagy, szeretve vagy. Az érzelmek nem győzhetnek le. Nincs hatalmuk a tiszta Szeretet fölött.
A Megvilágosodás, ami a tudatosságod megújulása egyszerűen arról szól, hogy megtalálod Önmagad, a félelmek, a ragaszkodások elengedésével. Így születsz újjá, de ahhoz, hogy eljuthass és átélj egy ilyet ahhoz meg kell halni, ilyenkor történik valami, ami ugyanaz, mint a halál. Az Elme feladja és marad a Tiszta Tudat, ahol már nincs Anyag, nincs Tér, nincs Idő, csak a Lét: Vagyok! A Megtapasztalás alázatossá tesz mindennel szemben. Ahhoz, hogy megtapasztalj ugyancsak alázat kell.
Amikor megtapasztalod a mindent átható tiszta Tudatot, azaz eggyé válsz vele, mindent értesz és nem kellenek hozzá szavak, tettek, gondolatok. Egyszerűen felismered és úgy ahogy van feloldódsz a Mindenttudásban és tisztában vagy vele, hogy a mindent átható Szeretet, magának a Megynilvánulatlannak, Végtelen, Örök és Intelligens megnyilvánulása. És ezt látod mindenben. Amikor egy madár felkap egy hernyót a földről azt látod, hogy Isten önmagát táplálja, egyszerűen az energiát átrendezi, és ez igaz születésre és halálra, építésre és pusztításra. A Tiszta Tudatban nincsenek ellentétpárok, hiszen csak energiák rendeződnek át, amit az ember mikor betekinthet e szintekbe „A” Szeretetként tapasztal meg. A Szereteten "túl" pedig nincs Semmi. Olyannyira, hogy ezt megtapasztalni lehet, de írni róla nem, beszélni sincs értelme. Tapasztald meg Önmagad és tudni fogod, hogy mi a Megvilágosodás!

szeretettel: Éltető Gábor

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2010.12.09. 13:35:59

Eg minden szava örömmel töltött el. Neveltetéstől, kultúrától, stb, függ, hogy minek nevezzük a megvilágosodott élményt... szeretet, kiteljesedettség, elégedettség, önbizalom, életkedv, bölcsesség, egységben élés önmagunkkal, stb. Ez mind ugyanaz a - kétely nélküli - nyugodt tudat. Tudatomnak ez a része olyan, mint egy színdarab rendezője, akinek az iránymutatását a színészek követik a közös cél, az élményteli játék érdekében.

Emellett a megvilágosodott tudat mellett van embertudatom is. Működnek az érzelmek és azok a dolgok, amik "emberré" tesznek. Ezt úgy kell elképzelni, hogy normál emberlétem úgy élem, mint ahogy egy színész boldogan éli bele magát egy dramaturgiába a játék öröme miatt. Beleadja kedvenc szerepébe önmaga legjavát, de a színjáték tökéletes lebonyolítása, a felelősség a rendezőé. Tudatában vagyok annak, hogy ez egy játék, egy szerep. Izgalmas, kalandos, élvezetes - soha nem végzetes.

megvilágosodott nő · http://megvilagosodott.blog.hu/ 2010.12.09. 13:47:49

A megvilágosodott tudat által áthatott ember kialakulása a megvilágosodás utáni évek eredménye. Ez már az újjászületett ember, új energetikával, regenerálódott sejtállománnyal - a megváltott tudat.
süti beállítások módosítása