Az öregséget, ha őszintén (minden idilli képtől mentesen) szemléljük, meg kell állapítanunk, hogy az ember képességei drasztikusan csökkennek. Az agyműködés romlásával, az egészség meggyengülésével, a mentális képességek csökkenésével együtt nem csak az emlékezőtehetség, hanem a szeretet-képesség is csökken.
Az idős ember maga sem érti, mitől ingerültebb, sértődékenyebb, kevésbé toleráns, az újdonságok iránt érdektelen és pesszimistább, kedvetlenebb, mint fiatalon.
Az egészség (a test ill.az agy) romlása a közérzet, a kreativitás, az intelligencia  az önzetlen szeretet képességének csökkenését eredményezi.

Nagy kihívás az öregség. Nem véletlenül nevezik a nagyon időseket szép korúaknak. Attól szép, hogy aki hosszú életkort ér meg, az már tud valami olyat, amit sokan nem, az élet sodrával haladni (nem pedig árral szemben kapálózni).

Megvilágosodással, megboldogulással vagyis a boldogság megtanulásával lehet kivédeni az öregséget. A boldogsághormonok ugyanis megvédik a szervezetet az öregedéstől. 
A szervezetünk kannabinoid rendszere (belső narkotikumunk) részt vesz a szervezet öregedés elleni védelmében.
http://www.sikerado.hu/tudomany/2011/07/08/Ez_segit_oregedes_ellen

Szerző: megvilágosodott nő  2012.06.12. 12:21 Szólj hozzá!

Címkék: szeretet öregség agyműködés

A bejegyzés trackback címe:

https://megvilagosodott.blog.hu/api/trackback/id/tr514475243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása